Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 18:30 συνάντηση στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με φόντο όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο καθηγητής είχε εκδώσει ανακοίνωση για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη διευκρινίζοντας πως η άτυπη Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει.

Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος έχει ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια με το θεσμικό πλαίσιο που χρειάζεται η πολιτεία για καταγγελίες σχετικά με την αστυνομική βία και είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις και εμπειρία στο θέμα αυτό. 

Σημειώνεται ότι μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι το περιστατικό της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη είναι μια ενοχλητική εικόνα και τόνισε ότι η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση διερευνάται μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Σημείωσε πάντως ότι το γεγονός δεν ακυρώνει την συνολική εικόνα και την δουλειά της αστυνομίας σε συνθήκες ακραίες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας.

Κατηγόρησε τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση και ότι θέλει νεο-αγανακτισμένους στις πλατείες.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή