Ν. Σμύρνη: Ερώτηση 64 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς Χρυσοχοΐδη

Ν. Σμύρνη: Ερώτηση 64 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς Χρυσοχοΐδη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φαινόμενα απρόκλητης και πρωτοφανούς αστυνομικής βίας σε πολίτες της Νέας Σμύρνης κατά τον έλεγχο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας», καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας», «τρομοκράτηση της κοινωνίας» και «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας».

Δείτε ακόμη: Ν. Σμύρνη: Οι μαρτυρίες λίγο μετά το περιστατικό

«Ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Χρυσοχοΐδης καλείται να απολογηθεί για τη βίαιη αντιμετώπιση των πολιτών σε πλατείες και δρόμους της χώρας», επισημαίνουν και ζητούν να ενημερώσει τη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Δείτε επίσης: Μηνυτήρια αναφορά από Χρ. Σπίρτζη στον Αρειο Πάγο

Σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται πως σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, πρόκειται να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή.

Με την επίκαιρη ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει:

«– Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησής σας διαρκώς παραβιάζετε;

– Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και για ποιον λόγο παύσατε την επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;».

Διαβάστε ακόμη: Διασταυρούμενα πυρά από την αντιπολίτευση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή