Γ. Μπρατάκος: Επιμονή στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων

Γ. Μπρατάκος: Επιμονή στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στο μέλλον, αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του σχεδίου «Ελευθερία», συζήτηση και επεξεργασία κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών και κυβερνητικών δράσεων, με στόχο τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, είναι τα στρατηγικά σημεία του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι και η συνεχής απάντησή μας στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός νοσηρού φαινομένου και κακουργηματικής φύσεως πράξεων που έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα.

Η δική μας στοχο-προσήλωση στο άνοιγμα της οικονομίας και στην επιστροφή στον δρόμο της ανάπτυξης, η προσπάθειά μας να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, βρίσκουν απέναντί τους μια μίζερη, μικροκομματική και αναξιόπιστη «αντιπολίτευση».
Στο δικό μας κοινωνικό και οικονομικό «διαβατήριο» για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, στέκεται απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού και της έλλειψης προτάσεων, ο μικροπολιτικός ΣΥΡΙΖΑ της ισοπέδωσης των πάντων, θεσμών, συλλογικών οργάνων, προσώπων. Ολα βορά στην επικοινωνιακή εφήμερη προβολή, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Μια επικίνδυνα αναξιόπιστη τακτική για τη χώρα.

Εμείς επιμένουμε στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, για να δώσουμε αποφασιστικές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα της κοινωνίας. Με διαφάνεια και με βιώσιμες προτάσεις.

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων –με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τέκνου– και άλλο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων. Νομοθετικές πρωτοβουλίες που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από χρόνια, υλοποιούνται τώρα.

Η εμπιστοσύνη μας στην ανταγωνιστική αγορά, με τη χρήση της καινοτομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας, ενισχύεται διπλά με τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή της τηλεργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες, τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και σε συνθήκες κρίσης, προσαρμόζοντας το Δημόσιο στα τρέχοντα κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα και ταυτόχρονα, με εργαλείο το «ψηφιακό κράτος», βρίσκεται δίπλα στον πολίτη όλο το 24ωρο.

Δεν ξεχνάμε την κοινωνία, δεν αφήνουμε στην τύχη το «επιχειρείν». Σε αντίθεση με την «αφαίμαξη» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, εμείς προχωράμε στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, στην απαλλαγή, κατά 100%, από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 για κλειστές επιχειρήσεις και στην επέκταση της αναστολής ενοικίων και για τον Μάρτιο, με την παράταση μέχρι την 31/12/2021 για τις φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν αρχικά ανασταλεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Προχωράμε με την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και στην εκταμίευση 728 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης, καθώς και τη διασφάλιση καταβολής τακτικής επιδότησης σε ανέργους ναυτικούς και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα-ανάσα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις που υλοποιούνται.

Σημαντική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019 ήταν οι φοροαπαλλαγές για πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόσφατα κατατέθηκε διάταξη για την παροχή φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας, με σκοπό την προσέλκυση ομογενών και επενδυτών από το εξωτερικό, μαζί με τα προσχέδια των πρώτων 17 ΚΥΑ για την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Ας σταθούμε επίσης και στις σημαντικές επενδύσεις, όπως η νέα σύμβαση για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, η ολοκλήρωση των έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα νέα επενδυτικά σχέδια για έργα ΑΠΕ, τη ΣΔΙΤ για το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», έργα που έρχονται σε συνέχεια των μεγάλων επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί από τεχνολογικούς κολοσσούς στη χώρα μας.

Τέλος, ίσως η πιο κρίσιμη και σημαντική πρωτοβουλία, στην παρούσα στιγμή, είναι η αταλάντευτη απόφασή μας να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Η υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία» ανεβάζει τη χώρα μας στο επίπεδο των πιο ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου, εκτοξεύοντας την αξιοπιστία μας διεθνώς. Πόσο μάλλον που οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για ένα ενιαίο σύστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού και τον συντονισμό των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κερδίζουν έδαφος και ενισχύουν τον ρόλο της Ελλάδας.

Το πρόγραμμά μας αποτελεί την κατάλληλη και αξιόπιστη λύση για να βγει η χώρα όρθια μέσα από τη συνεχιζόμενη κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Δείχνουμε το αληθινό πρόσωπο μιας σύγχρονης κοινωνίας, της αλληλεγγύης και της στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Είναι το πολιτικό έργο μιας φιλελεύθερης ιδεολογίας που φαίνεται στην πράξη και με αποτελεσματικότητα. Το πρόσωπο ενός κόμματος αρχών που πορεύεται με αξίες, εκπληρώνοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Ετσι θα συνεχίσουμε. Βλέποντας και κατανοώντας τις ανάγκες, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον.
 
* Ο κ. Γιάννης Μπρατάκος είναι γενικός διευθυντής Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή