ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα ο νέος γύρος διερευνητικών

Τουρκικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα ο νέος γύρος διερευνητικών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μεταδίδει πως ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-16 Μαρτίου.

Η τουρκική πλευρά αναφέρει πως παράλληλα με τις διερευνητικές θα πραγματοποιηθούν και πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών των δυο χωρών που θα προεδρεύουν. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και το TRT, κρατικό μέσο της γείτονος, κάνουν λόγο για διεξαγωγή στις 16 και 17 του μήνα. 

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, θα πρόκειται για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών των δύο χωρών.

Ο 61ος γύρος είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με τις επαφές τότε να εμπεριέχουν περισσότερο πολιτικό μήνυμα, παρά κάποια συγκεκριμένη πρόοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Άγκυρα δεν είχε απαντήσει στις ημερομηνίες που κατέθεσε αρχικά η Αθήνα (3 με 5 Μαρτίου), κάνοντας τακτικές κινήσεις με σκοπό την καθυστέρηση της επανέναρξης των διερευνητικών.

Μάλιστα, η Τουρκία κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για «προβοκάτσιες» και «προκλητική» στάση.