«Φρένο» Μαξίμου στα σενάρια για το άνοιγμα

«Φρένο» Μαξίμου στα σενάρια για το άνοιγμα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβολή, αν όχι του ίδιου του ανοίγματος, τουλάχιστον της συζήτησης για άνοιγμα προχωράει η κυβέρνηση, καθώς βάσει της πορείας της πανδημίας είναι άγνωστο εάν τελικά είναι εφικτή η άρση των περιορισμών στο λιανεμπόριο ακόμα και στις 22 ή στις 29 Μαρτίου, όπως έθεταν ως στόχο κυβερνητικά στελέχη το προηγούμενο διήμερο. 

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας πως το επόμενο βήμα «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». «Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα», είπε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε πως «συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, καθώς όλα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας».

«Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, προσθέτοντας πως όλα είναι συνάρτηση της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης.

«Καμπανάκι» ειδικών

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως έχουμε μπροστά μας ίσως την πιο δύσκολη εβδομάδα της πανδημίας. Οσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι «θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος». 

Οι «αθώες» περιοχές

Οπως αποκάλυψε ο κ. Γώγος, υπάρχουν συζητήσεις για ένα παράλληλο άνοιγμα σε περιοχές που θεωρούνται πιο «αθώες» όσον αφορά τη διασπορά του ιού, προσθέτοντας ότι η αγορά προηγείται σε σχέση με τα σχολεία, γιατί υπάρχει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Στην κυβέρνηση πάντως ευελπιστούν πως, παρά τη δύσκολη κατάσταση και τις αντικρουόμενες απόψεις, θα καταστεί τελικά εφικτό το άνοιγμα της αγοράς εντός του Μαρτίου, καθώς η οικονομία είναι στα όριά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή