Υψηλοί τόνοι από Γεννηματά και Κουτσούμπα

Υψηλοί τόνοι από Γεννηματά και Κουτσούμπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν χθες αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, επικρίνοντας τους κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, με αφορμή τη σημερινή, προγραμματισμένη «μονομαχία» τους στη Βουλή, πως είναι αμφότεροι υπεύθυνοι για το κλίμα πόλωσης. «Παίζετε με τη φωτιά», ανέφερε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε τη ματαίωση της σημερινής διαδικασίας συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη βία στην «Ωρα του πρωθυπουργού» και τη διοργάνωση ευρύτερης συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

«Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως “αθώα περιστερά”», υπογράμμισε με παρέμβασή του στη Βουλή ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. «Εχετε κι εσείς λερωμένη τη φωλιά σας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία: «Κύριε Μητσοτάκη, επιλέγετε τον εύκολο, τον βολικό αντίπαλο. Πολιτικά θα λογοδοτήσετε. Και οι δύο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης σημείωσε: «Σε αυτή την πόλωση, σε αυτό τον διχασμό, ο δικομματισμός είναι σύμμαχος της κυβέρνησης. Αύριο (ενν. σήμερα) θα υπάρξει αυτή η οπερέτα κοκορομαχίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην έρθει. Την κυβέρνηση τη βολεύει η κοκορομαχία και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Βαρουφάκη, καθώς ο Κλ. Γρηγοριάδης όχι μόνο υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας είναι «πρώην τρομοκράτης» και απλώς βαρυποινίτης πλέον, αλλά και επιτέθηκε με σφοδρότητα στα μέλη της αστυνομικής ομάδας «Δράση»: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι παρά ένα ασκέρι παρακρατικών φασιστοειδών εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και χούλιγκαν», είπε. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε χθες να προγραμματιστεί συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Προανακριτική σχετικά με τον κ. Ν. Παππά το αργότερο έως τις 4 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή