Να καταργηθεί η ομάδα «Δράση» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Να καταργηθεί η ομάδα «Δράση» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πάνο Σκουρλέτη και την Ολγα Γεροβασίλη, να ζητούν την κατάργηση της ομάδας «Δράση», στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαφές στην κυβέρνηση πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν μπει στο στόχαστρο του κόμματος. 

Κοινωνική σύγκρουση

Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πεπεισμένοι πως από το Μαξίμου είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική αυταρχικοποίησης με στόχο την κοινωνική σύγκρουση. «Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες νέα παιδιά υφίστανται κυριολεκτικά μπούλινγκ από αποθρασυμένους αστυνομικούς, τουλάχιστον από ένα μέρος τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν λειτουργούν από μόνοι τους ή, και όταν λειτουργούν από μόνοι τους, οφείλει η φυσική και πολιτική ηγεσία να τους μαζεύει», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στον ΣΚΑΪ. 

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ολγα Γεροβασίλη, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη αναφέροντας «Στο Κόκκινο» πως «αυτό που είδαμε στη Νέα Σμύρνη ήταν εικόνες αλητείας και όχι αστυνόμευσης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη. Αν ήθελε να εκπέμψει σήμα ομοψυχίας, θα έπρεπε να ασχοληθεί με το σύνολο των γεγονότων».

«Καμία μέριμνα»

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση πως, ενώ γνώριζε το ραντεβού των χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη, δεν μερίμνησε για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά μεθόδευσε τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους», αναφέρεται.

Στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή πως οι πολλαπλές αστοχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανδημία είναι ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρεί συνεχώς σε κινήσεις πανικού. 

Ως παράδειγμα φέρνουν την τροπολογία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την προστασία από τον κορωνοϊό, που ακυρώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνιζε πως, βάσει μελετών, «τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, καθημερινά αποδεικνύεται ότι η εξίσωση να μην κατηγορηθεί πως κάνει τα «στραβά μάτια» σε φαινόμενα βίας δεν είναι τόσο απλή. Ενα tweet του Γιώργου Κυρίτση προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αφού ο πρώην βουλευτής, κάνοντας μια προβολή στο μέλλον, ανέφερε πως «όταν βάλετε αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης».

Στο πεδίο της οικονομίας, το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης χαρακτηρίστηκε από την Κουμουνδούρου ως προσπάθεια «κουκουλώματος» της γενικευμένης κατακραυγής. Για μικροβελτιώσεις έκανε λόγο η Εφη Αχτσιόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή