Τσαβούσογλου: Επανέναρξη των διπλωματικών επαφών Τουρκίας-Αιγύπτου

Τσαβούσογλου: Επανέναρξη των διπλωματικών επαφών Τουρκίας-Αιγύπτου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν ξεκινήσει τις επαφές σε διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2013, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Έχουμε επαφές τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών όσο και υπουργείων Εξωτερικών με την Αίγυπτο. Έχουν ξεκινήσει επαφές σε διπλωματικό επίπεδο».

Σημειώνοντας ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν προέβαλε προϋποθέσεις, ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι δεσμοί που είχαν διαρραγεί για χρόνια δεν μπορούν να οικοδομηθούν μεμιάς και εύκολα.

Είπε επίσης ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κάτι φυσιολογικό σε τέτοιες καταστάσεις και μπορεί να συμβεί και για τα δύο μέρη.

«Για τον λόγο αυτό, οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται και συνεχίζονται με μια συγκεκριμένη στρατηγική και οδικό χάρτη», σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία για το επίμαχο οικόπεδο με την Αίγυπτο

Το παρασκήνιο με το Κάιρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή