Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε

Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

«Ο επαναλαμβανόμενος συγχρωτισμός νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση της μεταδοτικότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «όταν η πανδημία είναι σε έξαρση, αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

Και έθεσε με έμφαση το ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα: «Προστασία απέναντι στη ζωή ή ενεργός παρότρυνση των διαδηλώσεων;». «Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε», τόνισε για να προσθέσει κατόπιν: «Το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η νεολαία που επικαλείστε συνέχεια δεν ακούει τον λόγο που αρθρώνετε. Είναι βαθιά προβληματισμένη αλλά ώριμη».

«Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε, ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους, να επενδύετε στην ένταση, την πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μια στρατηγική την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων τους οποίους και χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή, τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία για να έρθετε να καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης και θυμού, σε ένα βαθμό δικαιολογημένο, προσφέροντας ψεύτικες λύσεις οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς στην πορεία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το 2021 αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που θα σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο» πρόσθεσε.

«Εμείς λύσαμε το ζήτημα των Εξαρχείων που εσείς κ. Τσίπρα δεν τολμούσατε να ακουμπήσετε» τόνισε επιπλέον.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, είπε ότι κανένας καταδικασμένος δεν μπορεί να διαλέξει τη φυλακή προτίμησής του και ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός.

Απαντώντας στην κριτική για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα πως «επιμένετε να μιλάτε για την πανδημία σαν να είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Όσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει στην πανδημία, θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω είστε ψεύτης».

Διαβάστε ακόμη: Αλ. Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη καταλήξατε Έλληνας Σαρκοζί