Τουρκικά μέσα: Διπλωματική νότα Τουρκίας σε Ελλάδα, Ισραήλ, Ε.Ε.

Τουρκικά μέσα: Διπλωματική νότα Τουρκίας σε Ελλάδα, Ισραήλ, Ε.Ε.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλωματική νότα επέδωσε η Τουρκία σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Όπως επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο, η Άγκυρα αξιώνει να της ζητείται άδεια για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή όπου θεωρεί ότι εκτείνεται η «υφαλοκρηπίδα της».

Η διπλωματική νότα της Άγκυρας έρχεται μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

ΝΑΤΟ: Σοβαρές διαφορές με Τουρκία σε κάποια ζητήματα

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα, από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία» δήλωσε νωρίτερα αναφερόμενος στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Με διπλό πρόσωπο και πάλι η Τουρκία

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: Η προσέγγιση του Καΐρου με το βλέμμα στην Αγκυρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή