Τσίπρας: Βρείτε λύσεις, τώρα

Τσίπρας: Βρείτε λύσεις, τώρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκρηξη του αριθμού των διασωληνωμένων, η καμπύλη των κρουσμάτων που δεν πέφτει και ο πολύ μεγάλος δείκτης θετικότητας οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλήσει για αρκετές ώρες με την ομάδα των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων που συμβουλεύεται εδώ και καιρό. 

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός σήμερα θα επισκεφθεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχει πιεστεί σημαντικά. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τη χαρακτηρίζει απελπιστική και τη χειρότερη του τελευταίου 12μήνου.

«Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και την ίδια ώρα δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη. Χιλιάδες χειρουργεία ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν “covid free”», δήλωσε με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε και στους συνεργάτες του πως, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση και συνεπώς καμία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά του ιού. 

«Ακόμη δεν υπάρχει συνταγογράφηση στα τεστ. Ακόμη συνεχίζονται οι δραματικές εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε και συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Και να τον καλέσω –έστω και τώρα– να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με τον δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων. Να ξεχάσει, έστω για λίγο, τον φανατισμό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας». 

Ιδιωτικές κλινικές

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ζητούν από την κυβέρνηση την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, κατηγορώντας την πως χρησιμοποίησε τον εμβολιασμό των πολιτών ως άλλοθι για να μη λάβει τα μέτρα που χρειάζονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 

«Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία στο “Λητώ”, επομένως δεν μιλάμε εδώ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΚΑΪ).

Σε σχέση με τις καταγγελίες του Μαξίμου, πως ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις στις πλατείες, από την Κουμουνδούρου εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η κυβερνητική πολιτική έχει θυμώσει και έχει οδηγήσει τους πολίτες στους δρόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή