Ζητούν ένταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Ζητούν ένταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση ένταξη του συνόλου των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα υγείας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητούν επιτακτικά ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«H κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με την ευκαιρία επίσκεψής της στο νοσοκομείο «Σωτηρία», και συνέχισε: «Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Ολα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός. Είναι ώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα, πριν να είναι αργά». Νωρίτερα, σε εκδήλωση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής, η κ. Γεννηματά έλεγε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις κυβερνητικές επιλογές: «Εχουν κρατήσει στο απυρόβλητο COVID free τον ιδιωτικό τομέα και στέλνουν όλα τα σημαντικά περιστατικά που κόβονται από το δημόσιο σύστημα, όσους τουλάχιστον μπορούν να πληρώσουν, τους διοχετεύουν από το δημόσιο σύστημα στις ιδιωτικές κλινικές. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι αδιανόητο, είναι ανέντιμο και είναι ανήθικο να συμβαίνει κατ’ επιλογή. Και θα το πω όπως ακριβώς ειπώθηκε: υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες ως συνέπεια αυτών των επιλογών».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημ. Κουτσούμπας τόνισε: «Πριν από λίγο καιρό λέγαμε στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. Τώρα δυστυχώς έφτασε αυτό το “αργά”. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες». Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «το επείγον αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές κι αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με την άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών». Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, «αντί να νοικιάζει με το αζημίωτο από τις ιδιωτικές κλινικές υποδομές και να τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει στην επίταξή τους για να βρεθούν απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό. Οσο για τα τελεσίγραφα του υπουργού Υγείας, αυτά δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού».

Το ΜέΡΑ25, αφού σημειώνει ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού «έχουν μείνει τραγικά πίσω», καλεί τον υπουργό Υγείας να επιτάξει άμεσα τους ιδιώτες γιατρούς, με τον γραμματέα του κόμματος να κάνει λόγο για ευρωπαϊκό φιάσκο όσον αφορά τα εμβόλια: «Εχει έρθει η στιγμή να απολυθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αποτυχημένη υπ. Αμυνας, που στάλθηκε στην Κομισιόν από τη Μέρκελ, μετά από συνεννόηση με Μακρόν και με τις ψήφους του Ορμπαν να κάνουν τη διαφορά, ευθύνεται για το πρωτοφανές εμβολιαστικό φιάσκο της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Στα εμβόλια, αλλά αυτή τη φορά επικεντρώνοντας στο θέμα του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της η Ελλ. Λύση, υποστηρίζοντας ότι «συνιστά άλλο ένα μύθευμα “πανάκειας”, στα πρότυπα του εμβολίου, της μάσκας που θα ήταν “το εμβόλιο πριν το εμβόλιο”, του καταστροφικού καθολικού κλεισίματος που “θα έσωζε ζωές” και όλων των άλλων ψευδών υποσχέσεων για να δικαιολογηθούν οι καταστροφικές επιλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή