Συνάντηση Μπακογιάννη με Ιμάμογλου

Συνάντηση Μπακογιάννη με Ιμάμογλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είχε ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πόλη. Οι δύο δήμαρχοι ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο κ. Ιμάμογλου υποδέχθηκε τον κ. Μπακογιάννη στο δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κάποιας συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης έριξαν τα θεμέλια μιας φιλίας που θα έχει μέλλον. «Η Τουρκία και η Ελλάδα βρίσκονται κοντά από γεωγραφική άποψη. Τα κοινά σημεία των πόλεων θα πρέπει να ενώνουν τους δυο λαούς», είπε. Ο δήμαρχος της Αθήνας είπε πως οι δυο δήμοι χωρίς να εμπλέκονται στις πολιτικές που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία, μπορούν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς και να βελτιώσουν τις επαφές τους. Ο κ. Μπακογιάννης μάλιστα κάλεσε τον κ. Ιμάμογλου στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και την επιθυμία του για συνεργασία των πόλεων σε τομείς όπως η πανδημία, η αντιμετώπιση των σεισμών, η διαχείριση του προσφυγικού και των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Πριν από την επίσημη συνάντησή τους οι δύο δήμαρχοι επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο κι έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη σειρά του σημείωσε: «Ευχόμεθα εν πάση περιπτώσει οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων και των δύο χωρών και των δύο λαών να καλλιεργούνται και να προοδεύουν, επ’ αγαθώ αμφοτέρων των πλευρών. Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών και είναι γέφυρα φιλίας, ειρήνης, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου το απόγευμα ξενάγησε τον Κώστα Μπακογιάννη σε ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή