Δεν θα έλθει στην επέτειο ο Μακρόν

Δεν θα έλθει στην επέτειο ο Μακρόν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, που θα γινόταν στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου, προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της απότομης επιδείνωσης της υγειονομικής εικόνας στη Γαλλία και της απόφασης για επιβολή αυστηρού lockdown για ένα μήνα στο Παρίσι και σε άλλαες 16 περιοχές. Αντί του προέδρου θα παραστεί τελικά η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί.

Τη σχετική απόφαση για το αυστηρό lockdown δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων». Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί να ταξιδέψει και να στείλει λάθος μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας του, την ώρα που οι Γάλλοι πολίτες βρίσκονται σε αυστηρό lockdown.

Νωρίτερα, άλλωστε, η περιφερειακή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται για τρίτη κατά σειράν εβδομάδα. Την Αθήνα, ωστόσο, αναμένεται να επισκεφθεί στις 24 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή