Μπορέλ – Μπλίνκεν: Συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ για αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Μπορέλ – Μπλίνκεν: Συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ για αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν στρατηγικό συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεργαστούν για βιώσιμη αποκλιμάκωση», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι «τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ε.Ε. ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία, που υποστηρίζεται από το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Στο χέρι της Τουρκίας η αποκλιμάκωση

Μπλίνκεν: Σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Τουρκία–Στηρίζω τις διερευνητικές με Ελλάδα

Νωρίτερα, ο κ. Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή