«Oμπρέλα προστασίας» στον Ν. Παππά

«Oμπρέλα προστασίας» στον Ν. Παππά

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν πάρουντον λόγο οι περίπου 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στην τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να δώσει ένα ενωτικό μήνυμα τονίζοντας πως η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση μήνα βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης και ταχείας φθοράς, συμπληρώνοντας πως «από το γλέντι στην Ικαρία και μετά έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας». Εστίασε πολύ στη διαχείριση της πανδημίας μιλώντας για «ιδεοληπτική στάση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ» και για «κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων».

Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας, χτυπώντας καμπανάκι στους βουλευτές του, να ζήτησε να δίνουν μεγάλη προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις τους, ωστόσο στην κλειστή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις. Οταν ο «πρωτοεμφανιζόμενος» Π. Κουρουμπλής πήρε τον λόγο και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάζει, στελέχη που θέλουν το κόμμα να παραμείνει στο 20%, τα αίματα άναψαν. Ο βουλευτής συμπλήρωσε πως κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην επιθυμούν να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Την απάντηση έδωσε ο Π. Σκουρλέτης: «Αυτά είναι προσβλητικά, ποιους εννοείς;» φέρεται να του είπε και τον κατηγόρησε πως ανήκει στην ομάδα των βουλευτών που τροφοδοτούν το διχαστικό κλίμα. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη πως ευθύνεται για το κακό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, με τον πρώην γραμματέα να απαντά πως δεν αποφάσισε ο ίδιος να πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, αναλύοντας παράλληλα την ετυμηγορία του Μαΐου του 2019.

Προβληματισμός

Η αποχή των Ν. Φίλη και Θ. Δρίτσα από την ψηφοφορία για το Ελληνικό δεν έμεινε έξω από τη συζήτηση, με τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές της «προεδρικής» πτέρυγας να εκφράζουν προβληματισμό για τη διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, ο οποίος πήρε τον λόγο, ουσιαστικά αναφέρθηκε στην πλημμελή λειτουργία των οργάνων, που και στην περίπτωση του Ελληνικού δεν συνεδρίασαν προκειμένου το νομοσχέδιο να συζητηθεί ή ακόμη και να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μια παρέμβαση του προέδρου λίγο πριν από το τέλος, που ζήτησε να σταματήσουν οι διαρροές από την κλειστή συνεδρίαση, τάραξε και πάλι τα νερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του χάραξε τη γραμμή για την ξεκάθαρη πολιτική στήριξη που θα δώσει το κόμμα στον Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Αφού κατηγόρησε το Μαξίμου για εξυπηρετήσεις συμφερόντων, τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση, όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία».

Στη σημερινή συζήτηση για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στην Προανακριτική της Βουλής εισηγητής θα είναι ο Δ. Τζανακόπουλος. Η εμπειρία του στη Novartis αλλά και οι νομικές του γνώσεις ζύγισαν στο να ληφθεί αυτή η απόφαση. Το γεγονός πως το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει, γίνεται φανερό από το γεγονός πως στον κατάλογο των ομιλητών βρίσκεται και ο Π. Πολάκης. Στέλεχος που βρίσκεται στο απέναντι εσωκομματικό στρατόπεδο από τον Ν. Παππά εκτιμούσε πως οι κινήσεις της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο ζήτημα θα συσπειρώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα φανεί από τους συντρόφους του που έχουν διαφωνήσει με τους πολιτικούς χειρισμούς εκείνης της περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή