ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Υπό εξέταση η απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων

Γ. Γεραπετρίτης: Υπό εξέταση η απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων

Προσαρμογή του μείγματος μέτρων με σκοπό αφενός να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και αφετέρου να περιοριστούν υπάρχουσες εστίες υπερμετάδοσης, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η λογική είναι πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο καλός καιρός, διοχετεύοντας τους πολίτες προς ανοιχτούς χώρους.

Όπως είπε, στο πλέγμα των μέτρων που θα εξεταστεί είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστεί επίσης το άνοιγμα των σχολείων, κυρίως των λυκείων, καθώς και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, υπό αυστηρούς όρους, στο πλαίσιο μιας σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιορισμών.

Διαβάστε ακόμη: «Κληρώνει» για γυμνάσια, λύκεια

Ερωτηθείς για το Πάσχα είπε ότι είναι ακόμη νωρίς, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «θα είναι πάντως ένα πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό».

Στάθηκε πάντως στην ανάγκη «να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι εφόσον ξεπεραστεί ο κάβος του Απριλίου, τα πράγματα θα είναι καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόοδο στους εμβολιασμούς.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την ομάδα 65-69 ετών

Λίφτινγκ στα μέτρα για αλλαγή σκηνικού

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπό εξέταση βρίσκεται η λελογισμένη επιστροφή σε ανοιχτούς χώρους, με έμφαση σε δραστηριότητες που δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στη μετάδοση του ιού, με τήρηση πάντα των μέτρων, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να εξετάσει τα επόμενα βήματα και τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν χωρίς να επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα. 

Πάντως, στη βούληση της κυβέρνησης για άνοιγμα προσμετράται και το γεγονός ότι παρά τη δεδομένη πίεση στις ΜΕΘ, η ψαλίδα μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων κλείνει διαρκώς.