ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ν. Δένδιας σε πρέσβη Τουρκίας: Αποχή από προκλητικές ενέργειες

Εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του Ν. Δένδια στην Τουρκία

Ν. Δένδιας σε πρέσβη Τουρκίας: Αποχή από προκλητικές ενέργειες

Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκιεργκίν πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα για παραβίαση δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία αποκαλεί «τουρκική», ενώ καταλόγισε στην Ελλάδα πως ασκεί πολιτική εναντίον της Τουρκίας.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 20.500 πόδια. 

Στη συνέχεια, στις 11.30 ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από τα ίδια νησιά στα 13.500 πόδια.