«Μάχη» των αρχηγών με φόντο την πανδημία

«Μάχη» των αρχηγών με φόντο την πανδημία

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των θεμάτων που αφορούν τους χειρισμούς ως προς την υγειονομική κρίση αλλά και της πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό, στη Βουλή δρομολογούνται οι τελευταίες διαδικασίες για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ενώ οι αρχηγοί προετοιμάζονται για μια νέα σύγκρουση αύριο στην Ολομέλεια: αυτή τη φορά με θέμα «την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία», ύστερα από πρόταση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Η λήψη απόφασης (187 «ναι» από Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Ελλ. Λύση, 85 «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ και 16 «παρών» από ΚΚΕ) άνοιξε προχθές το βράδυ τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη συγκρότηση της –όπως τυπικώς λέγεται– ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση των αδικημάτων δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος που ενδεχομένως έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του. «Η επιτροπή θα αποτελείται από δεκαεννέα μέλη. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της καθώς και την υποβολή του πορίσματος και του αποδεικτικού υλικού της θα είναι σε δύο μήνες από τη συγκρότησή της», όπως κατ’ αρχάς εισηγήθηκε, και έγινε δεκτό, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε «τσουνάμι» εντάσεων, που έγινε και χθες αισθητό στην πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση και έγκριση πολυνομοσχεδίου με διατάξεις κυρίως για την υγειονομική κρίση.

«Προφανώς θα είχε κάποιο λόγο η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο-σκούπα, ένα νομοσχέδιο-σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο διατάξεις του υπουργείου Υγείας, αλλά σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου. Και το κατέθεσε την ημέρα που στην Ολομέλεια βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης, προφανώς, για τη συναινετική αντιμετώπιση της πανδημίας», σχολίασε χθες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος. Με αφορμή σειρά ανάλογων ή και άλλων σχολίων από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης σημείωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Με ψεύδη και λαϊκισμό υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια».

Σε αυτό το περιβάλλον οξύτητας, ο κ. Κοντοζαμάνης είχε φραστικές αντιπαραθέσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν και με αφορμή επεισόδιο που είχαν ο προεδρεύων Χαρ. Αθανασίου με τον Π. Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να λάβει τον λόγο επί προσωπικού, με τον εκ των αντιπροέδρων της Βουλής να του αρνείται επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής και υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε προσωπικό ζήτημα.

Π. Πολάκης: Είπατε ψέματα και ζητήστε συγγνώμη. Είναι ντροπή σας.
Χ. Αθανασίου: Δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
Π. Πολάκης: Εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Είστε ψεύτης.
Χ. Αθανασίου: Είστε άσχετος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή