Διπλό πολιτικό μήνυμα για την επόμενη μέρα

Διπλό πολιτικό μήνυμα για την επόμενη μέρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό πολιτικό μήνυμα περιείχε η Τετάρτη, αφενός με την παρουσίαση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αφετέρου με την πρώτη συμβολική αλλά και ουσιαστική χαλάρωση των μέτρων. Η παρουσίαση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» από τον κ. Μητσοτάκη σηματοδότησε την άτυπη έναρξη της επόμενης μέρας, μετά την πανδημία. Το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Tο σχέδιο Ελλάδα 2.0 δεν αφορά τελικά μια κυβέρνηση. Αφορά όλη τη χώρα, είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε ένα κόμμα, καθώς συνδέεται με τη ζωή όλης της κοινωνίας» ανέφερε σε μία αποστροφή του, προσθέτοντας πως «η εμβέλειά του βέβαια δεν μετριέται με θητείες, μετριέται με δεκαετίες».

Η παρουσίαση του κ. Μητσοτάκη είχε έντονα οραματικά στοιχεία με το βλέμμα στο αύριο. Για παράδειγμα σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε «τον ρηξικέλευθο χαρακτήρα αυτού του Προγράμματος» που αλλάζει ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντάς την σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, με ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος. Τα έργα δε, πνοής «σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» είπε και κατέληξε στην ερμηνεία της ονομασίας: «Γι’ αυτό και η ονομασία του σχεδίου παραπέμπει και αυτή στην επανάσταση που έρχεται από το αύριο: ‘Ελλάδα 2.0’. Είναι η νέα εκδοχή της χώρας στη νέα εποχή που έρχεται». 

Το απόγευμα της Τετάρτης, παρά τις έντονες διαφωνίες στην Επιτροπή των Ειδικών και την πάντα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας ήρθε μία πρώτη συμβολική αλλά και ουσιαστική χαλάρωση των μέτρων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά την συνεδρίαση των ειδικών, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την ελεύθερη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για τα Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή