Αρ. Πελώνη για self-tests: Προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αρ. Πελώνη για self-tests: Προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανακοινώσεις για την εστίαση το απόγευμα - Την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική έναρξης ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα, με αντικείμενο τον κλάδο της εστίασης. Όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων.

Διαβάστε ακόμη: Έως 30% του τζίρου 2019 η στήριξη στην εστίαση

Την επόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία τα self-tests

Κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, η κυβερνητικη εκπρόσωπος ανέφερε ότι η διάθεση των self-tests στα φαρμακεία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, ενώ η τροφοδοσία θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε, θα δοθεί προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσθέτοντας ότι τα self-tests αποτελούν βασικό εργαλείο για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Προανήγγειλε, δε, ότι αύριο Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το συνολικό πλαίσιο των self-tests, τα οποία χαρακτήρισε συμπληρωματικό όπλο.

Σχολεία: Προοπτική έναρξης ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου

Η κ. Πελώνη είπε ότι η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε περιορισμένες προσαρμογές των μέτρων, καθώς ναι μεν η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και το ΕΣΥ δέχεται πίεση, ωστόσο η κοινωνία είναι κουρασμένη και παρατηρούνται συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Διαδημοτική μετακίνηση και στο λιανεμπόριο

Για το λιανεμπόριο, διευκρίνισε ότι επιτρέπεται και η διαδημοτική μετακίνηση για πώληση εντός και εκτός καταστήματος με ραντεβού. 

Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης για άσκηση τα Σαββατοκύριακα, ενώ έκανε λόγο για «βαλβίδες εκτόνωσης», προσθέτοντας ότι σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι η αύξηση των εμβολιασμών, τα self-tests και η βελτίωση του καιρού.

«Συνεχίζεται η εφαρμογή σχεδίο έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ»

Ως προς το ΕΣΥ, είπε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, με τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο COVID και τη δημιουργία 51 κλινών ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έχουν διενεργηθεί περίπου 1,7 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων περίπου 600.000 αφορούν τη δεύτερη δόση. Υπενθύμισε εξάλλου ότι τίθενται από σήμερα σε λειτουργία δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και ότι από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες ηλικίας 65-69 ετών. Επανέλαβε εξάλλου την εκτίμηση ότι θα διενεργηθούν 1,5 εμβολιασμοί τον Απρίλιο.

Με αφορμή το γεγονός ότι στην Ιταλία η κυβέρνηση Ντράγκι κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών, η κ. Πελώνη ρωτήθηκε αν εξετάζεται να συμβεί αυτό και στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον», ήταν η απάντησή της.

Σε ό,τι αφορά την έκτακτη ενίσχυση της Εκκλησίας είπε ότι αφορά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. «Είναι ντροπή να συζητάμε αν πρέπει να στηριχθούν εν μέσω κορωνοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες που θρησκεύονται και τη θρησκευτική ελευθερία όλων», υπογράμμισε.

Σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία» ενώ για περαιτέρω διευκρινίσεις παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή