«Ναι» με συντριπτική πλειοψηφία στον νέο κώδικα Αντιντόπινγκ

«Ναι» με συντριπτική πλειοψηφία στον νέο κώδικα Αντιντόπινγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς αρνητικές ψήφους κυρώθηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Πάντως οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες βρέθηκαν, πάλι, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να απορρίπτει τις κατηγορίες κατά του για«παρεμβάσεις στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών και προσπάθεια χειραγώγησης και κομματικοποίησης τους».

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική των sites» και τον κάλεσε να καταθέσει στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχει. «Κάνετε πολιτική των sites. Σας προκαλώ για άλλη μια φορά, να μην κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας και να καταθέσετε οτιδήποτε έχετε για αυτά που ισχυρίζεστε περί δήθεν παρεμβάσεων μου. Σε αυτές τις εκλογές των Ομοσπονδιών, κερδισμένη είναι η ανανέωση, ο καθαρός αθλητισμός και κυρίως η διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν στο τιμόνι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα προσφέρουν σημαντικό έργο στον αθλητισμό».

«Η αυλαία της προσπάθειάς σας να χειραγωγήσετε και να κομματικοποιήσετε τις εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες έπεσε χθες μετά τα αποτελέσματα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραϊτης.

«Βοά ο τόπος ότι προσπαθήσατε να παρέμβετε και να χειραγωγήσετε τις εκλογές, όμως οι Ομοσπονδίες σας γύρισαν την πλάτη και για αυτό τις χάσατε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Για προσπάθεια κομματικοποίησης και εργαλειοποίησης των αθλητών, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντηχάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25.

Ωστόσο, ομόθυμα ήταν τα συγχαρητήρια και οι ευχές προς την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, για την εκλογή της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Επίσης, επισημάνθηκε το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει γυναίκα, το τιμόνι του Συνδέσμου Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή