Παρέμβαση ΥΕΘΑ για τη φιλοξενία πυρόπληκτων σε στρατιωτικά θέρετρα

Παρέμβαση ΥΕΘΑ για τη φιλοξενία πυρόπληκτων σε στρατιωτικά θέρετρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα Πέμπτη τους δημάρχους Μαραθώνος και Ραφήνας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που αφορούν τη φιλοξενία πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι, σε παραθεριστικά θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του, παρόντες ήταν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από αναλυτική ενημέρωση, υπογραμμίστηκε η βούληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συμβάλλει κατά το δοκούν στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, ενώ σημειώθηκε ότι οι πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και το ΚΕΔΑ Ζούμπερι έχουν απολάβει τις μέγιστης δυνατής αρωγής τόσο ως προς τη στέγαση, όσο και προς τη σίτισή τους από το 2018.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέφερε στους δημάρχους την πρόθεσή του να παραταθεί η παραμονή των πυρόπληκτων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκαταστάσεως των οικιών τους, εφ’ όσον στοιχειοθετείται η ανάγκη αυτή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τόνισε πως υπάρχει καλή θέληση για τη χρήση των στρατιωτικών οικίσκων, όχι όμως για την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος αυτού.

Επισημάνθηκε μάλιστα ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να επιλυθεί το ανακύψαν ζήτημα το συντομότερο δυνατό σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύθηκαν να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με συγκεκριμένες προτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή