Αντεπίθεση από τον Πολάκη

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω φόρτου εργασίας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως εξαιτίας της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, «έσωσε» τον Παύλο Πολάκη. Η αναφορά του πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα δωσιλόγων και μαυραγοριτών δεν θα έμενε ασχολίαστη στο κορυφαίο όργανο. Η γκρίνια για άλλη μία φορά τρώει την Κουμουνδούρου και συζητείται έντονα η ακραία ρητορική που χρησιμοποιεί ο βουλευτής Χανίων. Τα στελέχη που δεν χαρίζονται ακόμη και δημοσίως στον Παύλο Πολάκη δεν του συγχωρούν το γεγονός πως πυροδοτεί την εσωστρέφεια στο κόμμα και δεν βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα στη χάραξη μιας αντιπολιτευτικής γραμμής με βάση τον προγραμματικό λόγο. Τη σκυτάλη της κριτικής προς τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας πήρε από τους Νίκο Μπίστη και Στέλιο Κούλογλου ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο Action 24 ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αυτές οι γενικεύσεις είναι εκτός πραγματικότητας και δεν βοηθούν σε τίποτα, όπως να προχωρήσουμε παραπέρα. Ούτε πρέπει να μοιράζουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του ’21. Αυτό είναι σαφές τώρα».

Τα πυρά από τους συντρόφους του δεν άφησε αναπάντητα ο κ. Πολάκης δίνοντας συνέχεια στην κόντρα και δείχνοντας την ενόχλησή του. Απευθυνόμενος και στους τρεις ονομαστικά, έγραψε στο Facebook: «Σύντροφοι, σπίτι όλα καλά; Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά! ΥΓ. Με τέτοιες δηλώσεις από μεριά σας, ούτε εγώ κονταίνω, αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε. Ασχοληθείτε με τον Μητσοτάκη και τη συμμορία που ληστεύει τον τόπο και τον λαό. Οι “ευαισθησίες” σας αφορούν ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα…».

Αντεπίθεση από τον Πολάκη-1
Στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να μιλάει μόνο για την ατομική ευθύνη (φωτ. INTIME NEWS)

Η σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, που ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει πίσω του τον θόρυβο που προκαλεί ο βουλευτής του, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δεν θα προκληθεί να τον σχολιάσει. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σηκώσει ακόμη πιο πολύ τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό. Κατά την τοποθέτησή του θα αναφερθεί στους πέντε τελευταίους μήνες, στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, καταγγέλλοντας πως έπειτα από 7.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, το Μαξίμου συνεχίζει να μιλάει μόνο για την ατομική ευθύνη. Στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που διαχειρίζονται την πανδημία πως με τις παρεμβάσεις τους, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, προκαταλαμβάνουν συνεχώς τις αποφάσεις της επιτροπής των επιστημόνων.

Στην αιχμή της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι για άλλη μία φορά η μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, η οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων της αγοράς, αλλά και η πολιτική που ασκείται σε σχέση με τα self tests. Σε αυτό το θέμα τοποθετήθηκε αναλυτικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Ξανθός: «Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων λέει πως τα self tests μόνο επικουρικό και συμπληρωματικό ρόλο μπορούν να έχουν, ενώ εμείς λέμε ότι είναι το κλειδί για να ανοίξουν η οικονομία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημάνει πως η επιδημιολογική επιτήρηση θα πρέπει γίνεται με ευθύνη του κράτους και των δομών, με επιστημονικό τρόπο, ώστε να είναι στατιστικά σημαντικό το δείγμα το οποίο θα δίνει τις πληροφορίες. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή