Φ. Γεννηματά: Αχρείαστα lockdowns – ακορντεόν

Φ. Γεννηματά: Αχρείαστα lockdowns – ακορντεόν

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός πως η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόταση της Φώφης Γεννηματά οδήγησε την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της ανεπάρκειας, της διαίρεσης και της κοινωνικής αδικίας, και πρόσθεσε: «Αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα. Βάλατε την υπογραφή σας σε απανωτά αχρείαστα lockdowns – ακορντεόν και στο μεγαλύτερο σε διάρκεια αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αγνόησε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για ένα ασφαλές άνοιγμα, αλλά και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και επέμεινε σε μια στρατηγική που αποδείχθηκε λανθασμένη και αναποτελεσματική. «Οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτές τις ημέρες είναι καθοριστικές. Από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες ζωές. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η τύχη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, κάθε νοικοκυριού. Είναι μια μάχη εθνική, που δεν έχετε το δικαίωμα να την εκμεταλλεύεστε για πρόσκαιρες εντυπώσεις και κομματικές σκοπιμότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατά τη δευτερολογία της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κράτησε αποστάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως το κόμμα της δεν αντιπολιτεύεται όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά με τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως οι επιλογές της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι κριτήριό της δεν είναι η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και του λαού, «αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας», όπως ανέφερε. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτό που ζητούσαν οι γιατροί ένα χρόνο πριν και δεν υλοποιήθηκε ποτέ ήταν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, που περιελάμβαναν «μαζικές προσλήψεις και πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και να τοποθετήσει στη θέση τους νέους επιστήμονες, «για να μη σας εμπαίζουν και εσάς και σας δίνουν ψευδή στοιχεία». «Φαίνεστε πανικόβλητος μπροστά στο τσουνάμι λουκέτων και της ανεργίας που έρχεται. Το οποίο τσουνάμι προπορεύεται του 5ου μνημονίου», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή