Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για τους δασικούς χάρτες

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για τους δασικούς χάρτες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών πρόκειται να επανεξεταστούν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 18:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για το θέμα θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τα βασικά ζητήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Η ρύθμιση θα οριστικοποιηθεί αφότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν όλα τα βασικά ζητήματα, όπως το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου, τους δασωμένους αγρούς και τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις κ.ο.κ.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (αλλά και στην Κρήτη και στο Βόρειο Αιγαίο) προκάλεσε αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, καθώς σε πολλά νησιά οι δασικές εκτάσεις –άρα αυτές που δεν μπορούν να χτιστούν– ξεπερνούν το 50%, 60% ή και 70%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή