Ανάσυρση δικογραφίας για δηλώσεις Κοντονή

Ανάσυρση δικογραφίας για δηλώσεις Κοντονή

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναφορικά με τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εξεταστεί ως μάρτυρας την επόμενη εβδομάδα.

Για την υπόθεση, η Δικαιοσύνη είχε παρέμβει, με βάση τις δηλώσεις του Στ. Κοντονή, και είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του. Η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση και του εισαγγελέα Εφετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Στ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας λόγω του ότι η αναφορά στη Δικαιοσύνη είχε γίνει ανώνυμα. Ομως, με βάση νεότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, η υπόθεση επανεξετάζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή