Πρεμιέρα Προανακριτικής για τον Ν. Παππά

Πρεμιέρα Προανακριτικής για τον Ν. Παππά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύνθεση που επιβεβαιώνει πως οι εργασίες της θα είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν, εκρηκτικές, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση πιθανών αξιόποινων πράξεων του κ. Ν. Παππά κατά τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, συνεδριάζει σήμερα το πρωί για πρώτη φορά με κατ’ αρχήν αντικείμενο την εκλογή προεδρείου. Στην επιτροπή, όπως συνέβη και με την προηγούμενη που διερευνούσε τους πολιτικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, συμμετέχουν από πλευράς της Ν.Δ. οι Δημ. Μαρκόπουλος και Αθ. Πλεύρης και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Π. Πολάκης και Δημ. Τζανακόπουλος, που είχαν συγκρουστεί με σφοδρότητα. Μάλιστα οι δύο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν τεθεί εκτός της σύνθεσης, έπειτα από σχετικό αίτημα των «γαλάζιων».

Συνολικά, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή συμμετέχουν 18 βουλευτές: Από τη Ν.Δ. οι Στ. Κελέτσης, Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Δημ. Μαρκόπουλος, Αν. Μπαρτζώκας, Α. Νικολακόπουλος, Αικατερίνη Παπακώστα-Παλιούρα, Αθ. Πλεύρης, Λ. Τσαβδαρίδης, Αγγ. Τσιγκρής και Σαβ. Χιονίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Διον. Καλαματιανός, Π. Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημ. Τζανακόπουλος και Μιλτ. Χατζηγιαννάκης. Και οι Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Β. Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση). Το ΜέΡΑ25 έχει εκφράσει τη διαφωνία του και δεν μετέχει.

Η συζήτηση για την κλήση μαρτύρων, η οποία δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ίσως και σήμερα, εκτιμάται πως σε πρώτη φάση θα επικεντρωθεί στο πρόσωπο του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, στις καταγγελίες του οποίου, άλλωστε, βασίζεται η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, κινώντας τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα ζητήσουν να είναι αυτός ο πρώτος μάρτυρας. Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η συζήτηση για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς στη δικογραφία γίνεται λόγος και για κίνηση χρηματικών ποσών. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και απόφαση της Ολομέλειας, η προανακριτική επιτροπή έχει λάβει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την κατάθεση πορίσματος. Ωστόσο, γενικότερη είναι η εκτίμηση πως θα δοθεί παράταση τουλάχιστον ενός μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή