ΣΥΡΙΖΑ: ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που οι αντιπολιτευτικές μηχανές της Κουμουνδούρου έχουν ανάψει και κάποια πρώτα χαμόγελα έχουν καταγραφεί από τις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις, τα εσωκομματικά συνεχίζουν να απειλούν το καλό κλίμα που είχε αποτυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, το θέμα του Ελληνικού και η σύγκρουση των «προεδρικών» με τον Ν. Φίλη και τον Θ. Δρίτσα, η πρόσφατη λογομαχία του Π. Σκουρλέτη με τον Π. Κουρουμπλή στην Κ.Ο., αλλά και το «άδειασμα» των Ν. Φίλη, Στ. Κούλογλου και Ν. Μπίστη στον Π. Πολάκη αναμένεται να ταράξουν και πάλι τα νερά της Κουμουνδούρου. «Πυροσβεστικό» ρόλο καλείται να παίξει για άλλη μία φορά ο Αλ. Τσίπρας, όπως έχει γίνει και σε πολλές άλλες συνεδριάσεις, χτυπώντας καμπανάκι στους συντρόφους του για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του το κόμμα:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναδειχθεί στην πολιτική δύναμη που θα παρουσιάσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που έφεραν η πανδημία και η κακή διαχείριση της κυβέρνησης.

– Η προανακριτική επιτροπή για τον Ν. Παππά, που θα ξεκινήσει αύριο, απαιτεί το κόμμα να είναι ενωμένο.

– Το «χαρτί» του εκλογικού αιφνιδιασμού, το οποίο ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα τραβήξει ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν επιτρέπει την επιστροφή στην εσωστρέφεια.

Η αντιπολιτευτική βεντάλια έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου, με τον Αλ. Τσίπρα να συνομιλεί χθες με μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αρνητικό αιφνιδιασμό όσον αφορά τη στάση του ΤΧΣ στις πρόσφατες εξελίξεις της Τράπεζας Πειραιώς. Μιλώντας για προοπτική μεγάλων απωλειών για το Δημόσιο επεσήμανε: «Αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά από την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για τη μετατροπή των Cocos. Είχαμε την αίσθηση ότι δεν θα συνέβαινε, διότι υπήρχε κεφαλαιακή επάρκεια και δυνατότητα αποπληρωμής αυτού του ομολογιακού δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς στο ελληνικό Δημόσιο».

Σφοδρή κριτική ασκούν από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Μαξίμου για το «ράβε – ξήλωνε» σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη σε σχέση με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Για «πολιτικό πανικό» και για «συνεχείς παλινωδίες» έκανε λόγο ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας (Open). Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ζητούν από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Οσον αφορά τις καταγγελίες του Γ. Βρούτση ότι τηλεοπτικός παρουσιαστής επιχείρησε να τον εκβιάσει προκειμένου να καρπωθεί χρήματα από το πρόγραμμα του «Συν-Εργασία», 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από τον Κ. Χατζηδάκη. Σε υψηλούς τόνους ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως κρύβεται: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό και άρα περιμένουμε την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα. Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη; Η σιωπή του το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή