Τσίπρας: Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων – Πολάκης: Η ιστορία δεν ξεγράφει

Τσίπρας: Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων – Πολάκης: Η ιστορία δεν ξεγράφει

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει την άποψη του Παύλου Πολάκη ότι η ΝΔ είναι κόμμα δοσίλογων, χαρακτηρίζοντας την ως υπερβολή.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την προανακριτική του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία παράταξη των δωσίλογων, «όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ». «Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές», τόνισε, μιλώντας στον Kontra.

«Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα, όπως μας έχουν κατηγορήσει», συμπλήρωσε, απαντώντας εμμέσως στον Παύλο Πολάκη.

Μολατάυτα, ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση Τσίπρα και -με ανάρτησή του στο Facebook- υπερασπίστηκε την αρχική τοποθέτησή του.

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!! Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον προσωπικό λογαριασμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή