Ο Πολάκης απαντά μέσω Facebook στον Aλ. Τσίπρα

Ο Πολάκης απαντά μέσω Facebook στον Aλ. Τσίπρα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή που o Π. Πολάκης αποφασίζει να ανοίξει δημόσιο διάλογο και να απαντήσει μέσω Facebook στον Αλ. Τσίπρα, η πικρία του Χανιώτη βουλευτή δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που έδωσε στο Kontra Channel, «άδειασε» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θεωρώ ότι είναι παράταξη δωσιλόγων η Ν.Δ. ούτε ο Κολοκοτρώνης είναι ΣΥΡΙΖΑ». Μπορεί στη συνέχεια, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να συμπλήρωσε πως «στη Βουλή πολλές φορές και στον πολιτικό διάλογο, όταν υπάρχει μια αντιπαράθεση σκληρή, ακούγονται και υπερβολές», ωστόσο αυτή η προσθήκη δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τον Π. Πολάκη από το να πάρει στα χέρια του το πληκτρολόγιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με τον πρόεδρό του, απάντησε πως «η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δύο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία και της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμος των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!! Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!».

Η γκρίνια στην Κουμουνδούρου παραμένει για το γεγονός ότι ο Π. Πολάκης δεν μπορεί να ελεγχθεί. Η απάντησή του στον Αλ. Τσίπρα μάλλον αμηχανία προκάλεσε στο κόμμα, καθώς και κάποιες εκτιμήσεις από στελέχη πως η επιθετική στάση του απέναντι στον ίδιο τον πρόεδρο πιθανότατα να αποτελεί επίδειξη δύναμης εκ μέρους του Π. Πολάκη ενόψει της συμμετοχής του στην προανακριτική επιτροπή. Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πέρα από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θα συζητηθούν τα εσωκομματικά θέματα, που απειλούν με επιστροφή της εσωστρέφειας. Το σήμα, βέβαια, που δίνεται από τα ηγετικά κλιμάκια είναι οι τόνοι να πέσουν και το γεγονός πως έχει υπάρξει μια χρονική απόσταση από ζητήματα που προέκυψαν, όπως η «αποστασία» για το Ελληνικό, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά. Η συμπεριφορά, πάντως, του κ. Πολάκη αναμένεται να ξανατεθεί στο τραπέζι.

Για άλλη μία φορά, η υπουργός Πολιτισμού αποτέλεσε το επίκεντρο της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως στη σύμβαση της δωρεάς που υπεγράφη μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση για την Ακρόπολη προβλέπεται να αναφέρεται σε επιγραφή πως «ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη (Ιούνιος 2020)». Σχετικά με την αναγραφή του ονόματος της υπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο στο Facebook για «κυβέρνηση αχρήστων και βεβήλων συνάμα», με το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, να κάνει λόγο για fake news και να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των πινακίδων που θα αναρτηθούν, οι οποίες δεν έχουν το όνομα της κ. Μενδώνη.

Στη συνέντευξή του, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ αμφισβήτησε πως η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή