ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)

Μικρής κλίμακας άσκηση με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου διεξήχθη σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας QUAD (Quadripartite Initiative).

Η πρωτοβουλία αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου στην εφαρμογή και στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας (UNCLOS) και στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και στη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)-1
Φωτ. ΓΕΕΘΑ
Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)-2
Φωτ. ΓΕΕΘΑ

Η Ελλάδα συμμετείχε με τη φρεγάτα «Ναβαρίνον», η Γαλλία με την φρεγάτα «Auvergne» ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Ιωαννίδης», ένα σκάφος της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)-3
Φωτ. ΓΕΕΘΑ

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ήταν η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων και κατά την διάρκεια της εκτελέστηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue), επικοινωνιών καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο (εικόνες)-4
Φωτ. ΓΕΕΘΑ