Βουλή: Λίστα μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή

Βουλή: Λίστα μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον κ. Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση, εξελέγη το προεδρείο της επιτροπής. Στις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα εξελέγησαν –όπως αναμενόταν– οι βουλευτές της Ν.Δ., Στ. Κελέτσης, Ανδρ. Νικολακόπουλος και Τ. Μαρτζώκας. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η εκλογή τους έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με δώδεκα ψήφους, δηλαδή δύο περισσότερες του αριθμού των «γαλάζιων» βουλευτών-μελών της επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι στην προανακριτική μετέχουν 18 βουλευτές, εκ των οποίων 10 από τη Ν.Δ., πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από ένας από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελλ. Λύση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία σχεδίαζε να ζητήσει να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί την κλήση εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με το ζήτημα της διακίνησης χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται πως μέλος της προανακριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο κ. Π. Πολάκης, ο οποίος χθες ήταν πρωταγωνιστής ακόμη ενός φραστικού επεισοδίου στη Βουλή –αυτή τη φορά σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών–, με στόχο τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Ειδικότερα, σε συνεδρίαση η οποία είχε ως θέμα την έκφραση γνώμης των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Ευτυχίας Βαγενά στη θέση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικαλούμενος πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής, υποστήριξε πως ο κ. Γεραπετρίτης είχε ζητήσει «πρόσφατα να πάρουν τα μέλη της θέση για τη διαλογή των ασθενών με COVID που θα διασωληνώνονταν». Ο υπουργός Επικρατείας αντέδρασε αμέσως, για να ακολουθήσει εντονότατος διάλογος:

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν ισχύει αυτό.

Π. Πολάκης: Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής τέτοια δική σας πρόταση.

Γ.Γ. : Για μία ακόμη φορά παραπληροφορείτε, κ. Πολάκη.

Π.Π.: «Από ό,τι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής». Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κ. Γεραπετρίτη. Ο κ. Ανδρέας Καραμπίνης, εντατικολόγος, μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Βιοηθικής. Μη μου κάνετε τον ανήξερο εμένα. Εγώ δεν μιλώ, αν δεν ξέρω.

Γ.Γ.: Ο κ. Πολάκης προσήλθε για μία ακόμη φορά με την εργαλειοθήκη ψευδών ειδήσεων τις οποίες κομίζει. Ισως στην περίπτωση αυτή υπερέβαλε λίγο, κατέγραψε ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής καταγεγραμμένη πρόταση εκ μέρους μου για τη διεξαγωγή έρευνας και γνώμης για το ζήτημα αυτό, πράγματα τα οποία είναι απολύτως ανυπόστατα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ λυπηρή αυτή η εικόνα.

Σε κλίμα έντασης, τέλος, σε άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου άρχισε χθες η επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τον εσωτερικό έλεγχο και τον σύμβουλο ακεραιότητας στο Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή