Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: Το Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες

Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: Το Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Καθώς έχει ξεκινήσει ήδη διπλή, εισαγγελική έρευνα για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής».

⇒Διαβάστε επίσης: Μένιος Φουρθιώτης: Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για εικονικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων

Επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο τηλεπαρουσιαστής έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας.

Για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «γι΄αυτόν τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος».

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει, προ ημερών, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υπολογίζεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης έλαβε 200.000 ευρώ. 

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω».

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», διευκρίνισε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή