Προανακριτική: Σύγκρουση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των μαρτύρων

Προανακριτική: Σύγκρουση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των μαρτύρων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμφωνία για τον ρυθμό των συνεδριάσεων έως το Πάσχα, τη λήψη απόφασης για τη λίστα των πρώτων μαρτύρων αλλά και την εκ νέου ανάδειξη των συγκρουσιακών διαθέσεων εκ μέρους των κομμάτων ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη «επί των διαδικαστικών ζητημάτων» συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται τρεις συνεδριάσεις εβδομαδιαίως, ενώ ως προς τη σειρά των μαρτύρων, από την πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ (ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε, ενώ το ΚΚΕ απείχε, σύμφωνα με πληροφορίες) υιοθετήθηκε η πρόταση των «γαλάζιων» να ακολουθηθεί η σειρά της λίστας μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτος μάρτυρας θα κληθεί για την ερχόμενη Τρίτη 13 Απριλίου ο συνεργάτης του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα κ. Κυρ. Τόμπρας, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε μεσολαβήσει μεταξύ της πλευράς Καλογρίτσα και ξένης κατασκευαστικής εταιρείας για την αξιοποίηση τριών εκατομμυρίων ευρώ ως εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να κληθούν οι κ. Χρ. Καλογρίτσας, ο συνεργάτης του, Χρ. Νικολάου, και ο διευθυντής λογιστηρίου της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC Αντώνης Λιανός. Σε έναν δεύτερο κύκλο μαρτύρων, η πλειοψηφία φέρεται να πρότεινε να κληθούν ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μαρινάκης καθώς και ο εκδότης Κ. Βαξεβάνης. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η πλειοψηφία έθεσε και θέμα υποβολής αιτήματος προς την εισαγγελία να σταλεί στη Βουλή ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Αλλες πληροφορίες φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιπρότεινε την κλήση ως πρώτου μάρτυρα του κ. Βλ. Καλογρίτσα, υιού του Χρήστου, με τη Ν.Δ. να διαφωνεί σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε κληθεί καν ως μάρτυρας από τον πταισματοδίκη.

«Πραγματοποιήθηκε με τρόπο θεσμικό η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής», σημειώνεται από πλευράς της Ν.Δ., ενώ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «οι μεθοδεύσεις της Ν.Δ. στην Προανακριτική για τον Ν. Παππά αποκαλύφθηκαν χωρίς περιστροφές από την πρώτη ημέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση κατεγράφη μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου, που μετέχει στην επιτροπή εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ: Οταν η κ. Γιαννακοπούλου πρότεινε την κλήση ως μάρτυρα του κ. Χρ. Σπίρτζη λέγοντας πως φέρεται να γνωρίζει πολλά για την υπόθεση με τα λεγόμενα βοσκοτόπια, πληροφορίες φέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν έντονα, με τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντάει: «Μην εξάπτεστε. Ολα με τη σειρά τους. Θα έρθουν όμορφα κι ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή