ΚΙΝΑΛ: Μηνύματα προς το κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Μηνύματα προς το κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό «πρόσημο», τόσο με το βλέμμα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής όσο και με άξονα τη σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για την πανδημία, περιελάμβανε η χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά (στην ΕΡΤ).

Η αποστροφή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι θα δώσει «με νύχια και με δόντια» τη μάχη για αύξηση ισχύος της παράταξης αποτέλεσε σαφές εσωκομματικό μήνυμα, σε μια περίοδο που όλα τα στρατόπεδα –με πρώτο αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου– ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει της κούρσας για την ηγεσία.

Εκτιμάται δε ότι συνιστά και μια απάντηση στα σενάρια που καλλιεργούνταν πρόσφατα και ήθελαν την κ. Γεννηματά να «ζυγίζει» το αν θα είναι υποψήφια. Ενδεχόμενο που απορρίπτει άνευ… αστερίσκων εδώ και καιρό η Χαρ. Τρικούπη, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει από τη ρητορική και τις κινήσεις της ίδιας.

Ξεκάθαρα εσωτερική στόχευση είχε, παράλληλα, και η προτροπή της προς τα στελέχη «να κωπηλατούν προς την ίδια μεριά, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες», ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές της στο ΠΑΣΟΚ, ταυτίζοντάς το με «τα καλύτερά μας χρόνια, που μπορούμε να ξαναζήσουμε με το ΚΙΝΑΛ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, η επικεφαλής του κινήματος ξεκαθάρισε πως η Χαρ. Τρικούπη είναι «πάντα έτοιμη», μιλώντας, ωστόσο, για «τυχοδιωκτισμό» υπό τις παρούσες συνθήκες.

Οσον αφορά την πανδημία, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εντελώς απροετοίμαστη» ως προς τα σχολεία, τονίζοντας πως δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις και προσθέτοντας ότι το πλαίσιο των self-tests, όπως θεσπίστηκε, μεταθέτει «όλη την ευθύνη στους γονείς».

Αναφερόμενη, τέλος, στον εμβολιασμό των υγειονομικών, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δράσει «τώρα και όχι τον Σεπτέμβριο, κατόπιν εορτής», προτείνοντας καμπάνια ενημέρωσης, μεταφορά των «αρνητών» εκτός πρώτης γραμμής και άμεση συζήτηση με συνταγματολόγους, προκειμένου να γίνει σαφές αν μπορεί να καταστεί ο εμβολιασμός «υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς και μόνο», όπως είπε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή