ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και αυτοκριτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και αυτοκριτική

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και δόσεις αυτοκριτικής, έχει η απόφαση του τελευταίου Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που σημαδεύτηκε από τις βολές κατά της συμπεριφοράς του Π. Πολάκη, καθώς και τη διαφοροποίηση των Ν. Φίλη και Θ. Δρίτσα για το Ελληνικό

Στην αρχή του κείμενου αναφέρεται πως «οι κυβερνητικές παλινωδίες και η εργαλειοποίηση της επιτροπής των ειδικών οδήγησαν σήμερα, στο πιο κρίσιμο σημείο, στην απώλεια εμπιστοσύνης από το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας που ζει σε συνθήκες κόπωσης και ασφυξίας από το μακράς διαρκείας και αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος lockdown». Η πανδημία, η υπερφόρτωση των νοσοκομείων, οι εμβολιασμοί, αλλά και η οικονομία με τα εργασιακά, βρίσκονται στην αιχμή του κειμένου που ενέκρινε το σώμα των 41 μελών του οργάνου. Μάλιστα, από την αξιωματική αντιπολίτευση προτείνουν ως επείγον να εφαρμοστεί «ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επαληθεύοντας τη στόχευση του κόμματος στη μεσαία τάξη, στο κείμενο αναφέρεται για την κυβέρνηση πως «οι λαγοί με πετραχήλια που έταξε στη μεσαία τάξη προεκλογικά έχουν μετατραπεί οριστικά σε ψίχουλα και χαρτζιλίκια, χωρίς να μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον, την ελπίδα και την προοπτική».

Σε σχέση με τα εσωκομματικά, στην απόφαση επισημαίνεται το σημαντικό ψηφιακό άλμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ολοκλήρωση, εν μέσω πανδημίας, των νομαρχιακών συνδιασκέψεων (συνεδρίασαν 788 Οργανώσεις Μελών, με 16.500 αντιπροσώπους και συμμετοχή από 60% έως 90%). Για τις εντάσεις, πάντως, που υπήρξαν μεταξύ των τάσεων, τα φαινόμενα αμφισβητούμενων εγγραφών που προκάλεσαν αρκετές αντεγκλήσεις σε συνελεύσεις, το όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει πως «οι αντιπαραθέσεις και οι τριβές σε ορισμένες, λίγες, περιπτώσεις οξύνθηκαν σε βαθμό που μας προβληματίζει. Αναγκαίες είναι, λοιπόν, οι πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθεί η κουλτούρα των συνθέσεων των εύλογων διαφορετικών απόψεων μέσα από τον πολιτικό διάλογο και την οργανωμένη συζήτηση».

Επιχειρώντας να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να μιλάει καθημερινά με εκπροσώπους της αγοράς. Χθες πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών. Σε σχέση με το νομοσχέδιο που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπούν οι λαϊκές αγορές από ένας θεσμός που έχει ως βασικό στόχο να φέρει άμεσα χωρίς μεσάζοντες σε επαφή τον αγρότη παραγωγό με τον καταναλωτή, σε έναν θεσμό για εύκολο κέρδος για μεγάλες εταιρείες, πετώντας έξω φυσικά τον μικρό παραγωγό».

Κόντρα για Βαρεμένο

Αντιπαράθεση και αίσθηση προκάλεσε μια ανάρτηση του Γιώργου Βαρεμένου στο Facebook: «Ο κόσμος χάνεται μέσα ή έξω από τις ΜΕΘ και ο easy rider ποδηλάτης πρωθυπουργός εμφανίζεται αυτή τη φορά σε φιλοζωική εκπομπή της ΕΡΤ. Να μη λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Ανέμελος περιγράφει, στο φιλοζωικό καταφύγιο της Ηλιούπολης, τη σχέση με τα σκυλάκια του Ντάμπο και Ζωή», έγραψε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που χαρακτήρισε «πολακισμό» και «αθλιότητες» τα όσα ανήρτησε ο κ. Βαρεμένος: «Οταν ο κ. Βαρεμένος κάνει το χυδαίο λογοπαίγνιο “να μη λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι”, δεν προσβάλλει μόνο τον πρωθυπουργό. Εκείνους που πρωτίστως προσβάλλει είναι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν νύχτα-μέρα αγώνα στα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς και να σώσουν ζωές. Αναμένουμε από τον κ. Ηλιόπουλο να μας πει αν οι αθλιότητες του κ. Βαρεμένου είναι κι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή