Μισέλ: Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά της Άγκυρας

Μισέλ: Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά της Άγκυρας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση πως είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ερωτηθείς εάν αναμένει, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρει η «Echo», o Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο. Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ε.Ε. με τρόπο πειστικό».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κόντρα της Ε.Ε. με την Αγκυρα για το #sofagate

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ήμασταν πολύ σαφείς. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην Ε.Ε. και στα κράτη-μέλη της».

Ως προς το «πράσινο» ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Μισέλ επεσήμανε ότι πρόκειται για πιστοποιητικό και όχι για διαβατήριο.
Πρόσθεσε, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να εργαστεί προς την κατεύθυνση ενός κοινού ψηφιακού πιστοποιητικού, ώστε να υπάρχει συνοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή