ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πολιτική σκευωρία» καταγγέλλει ο Γιάννος Παπαντωνίου

Θα αποληγηθεί συμπληρωματικά στις 22 του μήνα για τις φρεγάτες

«Πολιτική σκευωρία» καταγγέλλει ο Γιάννος Παπαντωνίου

Συμπληρωματική απολογία κλήθηκε να δώσει σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου που είχε δικαστικά εμπλακεί για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου που είχε προσωρινά κρατηθεί για μήνες και από καιρό βρίσκεται εκτός φυλακής, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 22 του μήνα, ενώ την ίδια ημέρα έχει κληθεί σε απολογία και η σύζυγός του Σταυρόυλα Κουράκου.

Οι ανακρίσεις σε βάρος του κρίθηκε ότι χρήζουν συμπληρωματικών ενεργειών, ενώ ο ίδιος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση «πολιτική σκευωρία».

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας  και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη, επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».