Την Πέμπτη τελικά η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Την Πέμπτη τελικά η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα.

Από ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί μεν αύριο στην Τουρκία, βάσει του αρχικού προγράμματος, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαροθολομαίο, στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα καθώς το απόγευμα της Τετάρτης θα διεξαχθεί η έκτακτη διυπουργική (Εξωτερικών και Αμυνας) τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, γεγονός που, εννοείται, απαιτεί τη συμμετοχή αμφότερων των υπουργών Εξωτερικών.

Θεωρείται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη σηματοδοτεί μία ακόμη κίνηση επαναφοράς των ΗΠΑ στον διεθνή τους ρόλο. 

Ετσι, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί τελικά την Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00).

Η μεταβολή στην ημερομηνία της συνάντησης έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του.

Επικοινωνία με τον Αμερικανό βοηθό ΥΠΕΞ

Σε tweet που ανήρτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκτελούντα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ph .T. Reeker, συζητήσαμε για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή