Ν. Χαρδαλιάς: Σχεδόν έξι εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλη Ιουνίου αν όλα πάνε καλά

Ν. Χαρδαλιάς: Σχεδόν έξι εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλη Ιουνίου αν όλα πάνε καλά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα παραδόσεων των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στο τέλος Ιουνίου τα 6 εκατ. εμβολιασμούς» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, ενώ περιέγραψε σε αριθμούς την πορεία των εμβολιασμών.

Μιλώντας για το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, είπε ότι «ξεκινάμε την Πέμπτη με τις οκτώ πρώτες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ τη Δευτέρα 19 Απριλίου προστίθενται οι υπόλοιπες οκτώ».

Όπως τόνισε, το νέο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα προστίθεται στα υπόλοιπα τέσσερα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι, Περιστέρι, Ελληνικό και Θεσσαλονίκη.

2.252.569 εμβολιασμοί

«Με 412 εμβολιαστικές γραμμές στην πλήρη ανάπτυξή τους και με δυνατότητα 1.650 εμβολίων συνολικά ανά ώρα, δηλαδή 22.000 εμβόλια την ημέρα. Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια σε όλη τη χώρα – σήμερα έχουμε φτάσει τους 2.252.569 εμβολιασμούς, δύο στους τρεις είναι με την πρώτη δόση και ένας στους τρεις και με τις δύο δόσεις» τόνισε.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε επιπλέον: «Ο στόχος είναι τον Μάιο να ξεπεράσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμών κι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα παραδόσεων των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στο τέλος Ιουνίου τα 6 εκατ. εμβολιασμούς. Τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ώστε να μπορούν τον Ιούνιο να πραγματοποιήσουν τα ραντεβού τους. Πάμε οργανωμένα, συντονισμένα κι ανάλογα με τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο και δυνατότητα ώστε να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί». 

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο J&J: Σε νέα περιδίνηση το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ε.Ε.

700.000 τεστ σε 14 μέρες

Ως προς τους δειγματολογικούς ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μόνο ότι τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει σχεδόν 700.000 rapid και PCR tests από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και τους υγειονομικούς σχηματισμούς τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των σωμάτων ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι στα φαρμακεία έχουν διατεθεί περίπου 2,7 εκατ. self-tests και πάνω από 516.000 πολίτες έχουν κάνει self-test αυτά τα πρώτα 24ωρα της διάθεσής τους. 

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή