ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Εικόνες

Συνάντηση Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Εικόνες

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ μάλιστα για τη συνάντηση είναι ιδιαίτερα έντονο.

Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση γι’ αυτή τη συνάντηση, ενώ μετέφερε «τους θερμούς χαιρετισμούς και το σεβασμό του πρωθυπουργού της Ελλάδος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη».

Συνάντηση Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Εικόνες-1

Ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη ακόμη τον Πατριάρχη για τη συμπλήρωση φέτος τριάντα ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και εξήντα ετών ιεροσύνης. «Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», τόνισε ο υπουργός.

Συνάντηση Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Εικόνες-2

«Έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε. 

Συνάντηση Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Εικόνες-3

Ο κ. Δένδιας επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα και με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο η συνάντηση μετατέθηκε για αύριο Πέμπτη

Ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα καθώς σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί η έκτακτη διυπουργική (Εξωτερικών και Αμυνας) τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, γεγονός που, εννοείται, απαιτεί τη συμμετοχή αμφότερων των υπουργών Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ