ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Live: Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

«Η θετικότητα παρουσιάζει σταδιακή μείωση», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στην «τελευταία αλλά πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας». Τόνισε δε ότι σύμμαχος μας είναι «ο καιρός, τα εμβόλια και τεστ», ενώ εχθρός είναι η «κούραση».

Πρόσθεσε δε ότι από τα 50 εκατ. εμβόλια της Pfizer που θα επισπευσθούν για την ΕΕ, στην Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ.

Για τα self-test σε σειρά εργαζομένων, είπε ότι «θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα» και πως οι ενδιαφερόμενοι «θα τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους». [Διαβάστε αναλυτικά] Όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα, «θα υπόκεινται σε περικοπή αποδοχών».

Κληθείσα να σχολιάσει τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρχουν αρνητές χρήσης των self-tests, είπε: «Κάνουμε έκκληση στη λογική, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Για το άνοιγμα του οριζόντιο εμβολιασμού σε νησιά έως 10.000 κατοίκων, είπε ότι «θα προχωρήσουν για όσους το επιθυμούν».

Ερωτηθείσα για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για τα εμβόλια της J&J, αφού τόνισε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για αυτό το σκεύασμα, είπε ότι «τηρούμε στάση αναμονής, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ, περιμένουμε».

«Το σχέδιο για το Πάσχα δεν είναι της παρούσης, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ζυγίσουμε τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Για τα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία, τόνισε ότι στην ελληνική κυβέρνηση «επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση και τη δημιουργία θετικού κλίματος, είμαστε υπέρ του διαλόγου». Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, είπε ότι «πηγαίνουμε βήμα βήμα», σημειώνοντας ότι «εμπεδώνουμε το καλό κλίμα».

Κληθείσα να σχολίασε το ζήτημα που προέκυψε με παλαιότερες αναρτήσεις της στο Twitter, απάντησε: «Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι, επειδή σχολίαζα πριν 10 χρόνια», σημειώνοντας ότι πολιτικά σχόλια έγραφε και σε εφημερίδες. Έκανε δε λόγο για «τυμβωρύχους του διαδικτύου», που θέλουν να κάνουν την «Ιερά Εξέταση», που «δείχνει την απελπισία κάποιων».