ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα

Βολές Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα, αναφέρθηκε στην έντονη λογομαχία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του προχθές στην Αγκυρα, υποστηρίζοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια».

«Ο κ. Δένδιας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, «είχε ζητήσει να αποφύγουμε τις επιθετικές δηλώσεις. Κι εγώ αυτό έκανα. Ο Δένδιας με εξωπραγματικούς ισχυρισμούς άρχισε να κατηγορεί τη χώρα μου. Αυτό δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε. Ηταν αντιφατικές δηλώσεις, ξεπέρασε τα όρια. Είπε πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχει πει και πήρε την ανάλογη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα που να απαιτεί 10 μίλια εναέριο χώρο και 6 μίλια χωρικά ύδατα. Μόνο η Ελλάδα μιλάει για παραβιάσεις όταν τα αεροσκάφη μας πετούν εκεί». Στο ζήτημα της Ανατ. Μεσογείου, ανέφερε πως αυτό δεν αφορά την Ε.Ε. και δήλωσε πως «στο μέτωπο διαπίστωσαν πως η υποστήριξη της Ε.Ε. δεν λέει τίποτα. Εμείς τον χάρτη της Σεβίλλης τον κάναμε κουρελόχαρτο».