Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους ενόψει της άτυπης πενταμερούς που θα λάβει χώρα στα τέλη του μήνα, στη Γενεύη.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο σύντομο διάλογο των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου, «το πλαίσιο είναι σαφές και η λύση μπορει να βρεθεί μόνο ως διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον τερματισμό του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η νέα προσπάθεια, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν συνθήκες από τον γ.γ. του ΟΗΕ για να επαναρχίσει ο διάλογος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδης αφετηρία αποτελούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τον ίδιο να σημειώνει πως «δεν θέλουμε να σφετεριστούμε τα δικαιώματα κανενός».

«Στόχος μας είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας να οδηγήσει σε ένα βιώσιμο και λειτουργικό κράτος», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή