Εστίαση, εκκλησίες διχάζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Εστίαση, εκκλησίες διχάζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο πανδημικό Πάσχα δεν θα είναι ανέφελο για την κυβέρνηση, υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν και τη συμφωνία Μαξίμου – Εκκλησίας για τη Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση περιμένοντας τις εξειδικευμένες ανακοινώσεις. Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο της Εφης Αχτσιόγλου (Mega): «Χρειάζεται αυστηρότητα και η κυβέρνηση να μη λειτουργεί με μικροκομματική οπτική. Να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους μαζικούς χώρους, όχι με διακρίσεις, όπως αυτές που είδαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο». Με λίγα λόγια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν στη γωνία την κυβέρνηση έτσι ώστε να ρωτήσουν για άλλη μία φορά «πού κολλάει και πού όχι ο κορωνοϊός»: «Στις πλατείες με την εστίαση κλειστή, στις διαδηλώσεις, στο χωριό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα κορωνοπάρτι ή στα προαύλια των εκκλησιών;». Το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα δεν άλλαξε την εικόνα, υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και απλώς μετέφερε το πρόβλημα σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθούν να πιστεύουν πως το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων με συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί τη λύση. 

Ο Αλ. Χαρίτσης και η Εφη Αχτσιόγλου συνομίλησαν χθες με επαγγελματίες του κλάδου και ο Ν. Ηλιόπουλος ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στην αποτροπή του συνωστισμού: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να στοχοποιεί τους πολίτες για τη δική του αποτυχία. Η κοινωνία δικαίως έχει χάσει και την εμπιστοσύνη και την υπομονή της. Οι θυσίες όλων μας εδώ και έξι μήνες έχουν πάει χαμένες από μια κυβέρνηση που δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν έκανε τίποτα για τις εστίες υπερμετάδοσης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο και προσπαθεί να το κρύψει μέσα από την αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων». Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και περιμένει τις εισηγήσεις της επιτροπής. Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση δεν αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλ. Τσίπρας στις 31/3) ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή