Πάσχα: Τα δύο μέτρα που έθεσε υπόψιν της επιτροπής η κυβέρνηση – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Πάσχα: Τα δύο μέτρα που έθεσε υπόψιν της επιτροπής η κυβέρνηση – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των ειδικών για τον οδικό άξονα της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών. Όπως είναι γνωστό, η γενική κατεύθυνση είναι να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα.

Διαβάστε επίσης

⇒Τι ακύρωσε την έξοδο του Πάσχα

Μεταξύ των θεμάτων που η κυβέρνηση έχει προτείνει είναι να υπάρξει μια παράταση σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο στη διάρκεια του οποίου μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες καθώς και να εξεταστεί μια ελαστικότητα στις μικρές οικογενειακές συναθροίσεις στο πλαίσιο της στενής κοινωνικής φούσκας που έχει αναπτύξει κάθε πολίτης. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση. Η χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών. 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Όσο για το εάν θα υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε πως «αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί».

Πρόσθεσε πως «η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το άνοιγμα της εστίασης προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα. 

«Στόχος μας είναι να έχουμε ένα συντονισμένο άνοιγμα των εστιατορίων μετά το Πάσχα».

Διαβάστε επίσης

⇒Εστίαση: Άνω του 50% η μείωση τζίρου το πρώτο δίμηνο

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος». Τόνισε ότι ημερομηνία ορόσημο είναι τα μέσα Μαΐου, όταν σχεδιάζεται η επανεκκίνηση του τουρισμού.

Πάντως οι παράγοντες που φαίνεται πως καθόρισαν τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα ήταν η κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική, έπειτα από μια περίοδο σταθεροποίησης με πτωτικές τάσεις, η οποία αναμένεται να «μεταφραστεί» και σε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Στην εικόνα αυτή εκτιμάται ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα κορωνοπάρτι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή