ΚΟΜΜΑΤΑ

Γεννηματά: Ζωντανά στη συλλογική μνήμη τα γεγονότα του πραξικοπήματος

Γεννηματά: Ζωντανά στη συλλογική μνήμη τα γεγονότα του πραξικοπήματος

«Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι καθημερινή», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της για τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. 

«54 χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τα γεγονότα παραμένουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη», αναφέρει και συνεχίζει γράφοντας, μεταξύ άλλων, «οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, η λογοκρισία, η στέρηση της ελευθερίας του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση κατά της δικτατορίας, η θυσία των αγωνιστών, το Πολυτεχνείο, είναι γεγονότα που δείχνουν και σήμερα τον δρόμο».

Διαβάστε επίσης⇒ Μητσοτάκης: Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε

Η κ. Γεννηματά προσθέτει ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την απόφαση του ελληνικού λάου να αντισταθεί στον φασισμό και στους εκφραστές του.

Διαβάστε επίσης⇒ Σακελλαροπούλου: Υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας

«Όπως η οδυνηρή εμπειρία της εφταετίας ένωσε τους Έλληνες και όπλισε μια ολόκληρη γενιά με θάρρος και πίστη να διεκδικήσει μια άλλη Ελλάδα συμφιλίωσης, ειρήνης και προόδου, έτσι και τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά», σημειώνει, καταλήγοντας «να αγωνιστούμε μαζί για μια έξοδο στο φως της ελευθερίας και μια επανεκκίνηση για την Αναγέννηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη».