ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα αργήσει ιδιαίτερα η συνάντηση με Ερντογάν, άψογος ο χειρισμός Δένδια

Την εκτίμηση ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε άψογο τον χειρισμό του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα

Μητσοτάκης: Δεν θα αργήσει ιδιαίτερα η συνάντηση με Ερντογάν, άψογος ο χειρισμός Δένδια

Την εκτίμηση ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε άψογο τον χειρισμό του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, απέναντι στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε δοθεί εντολή στον κ. Δένδια να μην αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη.

«Έχουν τη χρησιμότητά τους τέτοιο είδους αντιπαραθέσεις»

«Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στη λεπτομέρεια των συζητήσεων που είχα με τον υπουργό Εξωτερικών. Ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Τέτοιου είδους δημόσιες αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι σπάνιες, αλλά έχουν και τη χρησιμότητα τους γιατί καταδεικνύουν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν πρόθεση κανενός να τσακωθεί.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ο Νίκος Δένδιας στην «Κ»: Τα ζητήματα με την Άγκυρα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί

«Η εντολή που είχα δώσει ήταν ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη. Τα θέματα τέθηκαν με ειλικρίνεια, με ευκρίνεια. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και ευρωτουρκικές σχέσεις. Το πλαίσιο του διαλόγου από εκεί και πέρα υπάρχει, οι διερευνητικές συνεχίζονται και ο διάλογος δεν διακόπτεται», συνέχισε.

«Μόνο πλαίσιο το Διεθνές Δίκαιο»

«Το μόνο πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η δική του επιθυμία είναι να βρεθεί ένα modus vivendi με την Τουρκία.

«Θα γίνει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο. Δεν είμαι σε θέση να πω το πότε. Η συνάντηση θα γίνει γιατί πρέπει να μιλάμε. Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης έπειτα από σχετική ερώτηση, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι είδηση μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. «Θα είναι είδηση προφανώς, τώρα, γιατί θα έχει μεσολαβήσει μια περίοδος μεγάλης έντασης» πρόσθεσε.