Προανακριτική: Η CCC, ο Καλογρίτσας και τα 3 εκατ. ευρώ

Προανακριτική: Η CCC, ο Καλογρίτσας και τα 3 εκατ. ευρώ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα με την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ευρύτερα με τον πολιτικό κόσμο βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μελών της προανακριτικής επιτροπής, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσουν και στην εξέταση του ίδιου του κ. Καλογρίτσα, που προγραμματίστηκε να αρχίσει, εκτός απροόπτου, αμέσως μετά το Πάσχα.

Ως γνωστόν ο κ. Καλογρίτσας, επικαλούμενος ζητήματα υγείας, ζήτησε την αναβολή της εξέτασής του που είχε δρομολογηθεί για το αμέσως προηγούμενο διάστημα, γεγονός το οποίο έφερε αντ’ αυτού ως μάρτυρα τον κ. Χρ. Νικολάου, εκ των συνεργατών του επιχειρηματία. Η κατάθεση του κ. Νικολάου ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής φαίνεται να προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 5 Μαΐου.
Ως προς την εξέταση του κ. Νικολάου, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, υπήρξαν αναφορές σε καλές σχέσεις που διατηρούσε ο κ. Καλογρίτσας με πολιτικά στελέχη, με πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία να κάνουν λόγο για τον κ. Ν. Παππά, ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν για τον κ. Τ. Θεοδωρικάκο.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας φέρεται να μίλησε για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του επιχειρηματία τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα του 2016. Σύμφωνα με την εν λόγω εκδοχή, ο κ. Νικολάου φέρεται να μίλησε για εκδήλωση με την παρουσία 50 ατόμων και με τον τότε υπουργό Ν. Παππά να είναι εκεί το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο, προσθέτοντας μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι σχέσεις των Καλογρίτσα – Παππά ήταν πολύ καλές. Αλλη εκδοχή, από πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, φέρει τον μάρτυρα να υποστηρίζει ότι ήταν μια κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα τον Δεκέμβριο του 2016, με 200 καλεσμένους, λόγω της ονομαστικής εορτής του οικοδεσπότη, και παρόντα επίσης τον κ. Τ. Θεοδωρικάκο. 

Αλλες πληροφορίες φέρουν τον κ. Νικολάου να υποστηρίζει, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι του είχε πει ο επιχειρηματίας πως το τηλεοπτικό κανάλι που ήθελε να δημιουργηθεί θα είχε την αποδοχή τής (τότε) κυβέρνησης.

Ως προς το θέμα της σύμβασης Καλογρίτσα με την κατασκευαστική εταιρεία CCC, η οποία και προέβλεπε τη διασφάλιση 3 εκατ. ευρώ στα χέρια του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Νικολάου μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για εικονική σύμβαση και πως τα 3 εκατ. είχαν δοθεί για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, για τη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας είπε ότι δεν άργησε να καταλήξει στο συμπέρασμα περί πλασματικότητας της επίμαχης σύμβασης, καθώς, ενώ υποτίθεται πως αφορούσε την εκτέλεση κάποιου έργου, όπως διαπίστωσε δεν υπήρχε στο περιεχόμενό της περιγραφή έργου.

Πηγές της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Νικολάου, σχολίαζαν μεταξύ άλλων ότι «η φαρσοκωμωδία στην Προανακριτική συνεχίζεται» και πρόσθεταν: «Ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, Χρ. Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή